Friday, January 9, 2015

Restoran 3B (Big.Best.Burger)

Assalamualaikum.

Sebelum ini, ramai aku dengar dah makan dekat restoran ini. Orang ini dah makan, Orang tu dah makan. Tengok kiri kanan. Aku je yang tak pernah makan lagi dekat sini.

So, masa ahli SC (Smart Circle/Usrah) bercadang untuk membuat perjumpaan. Aku dengan excitednya mencadangkan tempat ini. So, selepas sahaja habis satu exam semalam. Kami pun berkumpul di Restoran 3B (Big.Best.Burger) yang kononnya dah jadi famous tahap pelakon Amyra Rosli. (famous tahap biasa)

Cuaca semalam sejuk. Restoran ini terletak di ala bahr (tepi laut) bahagian Camp Caesar. Aku dengan perut lapar baru habis exam, sanggup meredah angin lautan bak taufan semata-mata untuk mencuba restoran ini.



Masuk-masuk je, terus dapat menu (Of courselah kann?). Pastu, kitorang tunggu kawan kitorang, baru nak order.


Aku order yang 3B burger tu. Mentang-mentang, First time makan sini haruslah mencuba menu utama. Kawan aku ada order ape ntah. Tak ingat nama menu dorang. Tapi aku rasa menu yang dorang order tu lagi best dari menu aku. Cett- (Ni part di mana aku rasa menyesal plak excited nak datang sini)

Ini makanan yang kawan aku order. Nampak sedap kan?
"nampak" jelah kann?
     
Ini Menu 3B yang aku order.

Aku ada mention sebelum ini yang aku dah rasa menyesal sebab excited nak datang sini. Bila dah makan lagi rasa---PERGH! Kecewa. Hatiku retak seribu. pshh pshh pshh *bunyi kaca pecah. Hehe. over je.

Tak delah teruk sangat. Aku rasa biasa je. Pasta tu aku rasa macam..... aku masak je lagi sedap. Kikikiki. *Pang sikit.Burger dia pulak--biasa je. Wedges--biasa je. Nak sedapkan hati sebab kecewa dengan expectation yang aku dah letakkan melambung untuk restoran ini. Aku pujuk diri aku, 

"Tak pelah, atleast kau dah try sekali"

So, kami pun bincanglah pasal aktiviti SC kitorang yang dah lama terbengkalai. For Sem ni, baru sekali je session SC kitorang buat. Btw, Kakak SC aku baru balik Malaysia. Kalau ada jumpa, dak houseman kat hospital nama Asma tu--Haa!! entah-entah Kakak SC aku. (tak pasal-pasal kak asma dapat publisiti murahan di blog cebisan aku ni)

Semalam, kitorang dah decide dengan penuh semangat! Yes! *tunjukbicepkiridankanan* . Rancangan untuk Sem depan adalah untuk mengadakan sesi SC dua minggu sekali dan meletakkan nickname for ahli SC Destrezza dengan alasan mengeratkan hubungan. bolehlahh~ Lepastu, kitorang decide budak batch kitorang je jadi ketua SC memandangkan dah besor katenyeee. Dah 3rd year kan? *menangis sebab x sangka dah besorr * 

Pastu, setelah aku meluahkan perasaan pasal aku kecewa dengan restoran ni. Kawan aku pun cakaplah yang restoran ni orang kata best sebab boleh refill air and boleh ambil banyak-banyak menu salad dorang for free. Owh! haa! Lupa nak cakap--restoran ni ada satu bahagian banyak-banyak salad/sayur/jeruk. Pastu, kita boleh ambil banyak-banyaklah. Free je. 

Memandangkan aku ni bukanlah peminat sayur. Jadi, aku tak heranlah kalau dorang bagi selambak sayur for free pun. So, mungkin berita-berita yang aku dengar konon-kononnya best tu peminat sayur kot. Sebab tu dorang rasa best. Lepas tu, memang silap aku pun. Suke benor letak expectation tinggi sangat--pastu,kecewa sendiri. 

Itu je kot. Terima Kasihlah sudi baca aku berceloteh ni.

Thanks For Reading 
Bye :)

17 comments:

  1. Dik nampak menarik je menu tu dik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK DI RAGUKAN LAGI ANGKA JITU HASIL RITUAL KY-RONGGENG,BERKAT BELIAU SAYA BISA LEPAS DARI MASALAH UTANG YG BESAR,MAKASIH BANYAK KI!!!!YG MAU BANTUAN KY-RONGGENG HUB DI NO 085-256-200-352 ATAU KLIK http://ronggeng7.blogspot.com TRIMA KASIH

      Delete
  2. Ohhh, tang boleh refil air & makan salad banyak2 tu akak suka.
    Omnomnomnom...

    ReplyDelete
  3. woahhhhh sedapnya! hantar kat sini sikit. hehehe :D

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak merasa nikmat makan burger dekat kedai.

    ReplyDelete
  5. haha. nampak gambar macam sedap. ni la orang kata, indah rupa dari rasa.
    tapi yang boleh refill air dengan salad tu macam best pulak.

    ReplyDelete
  6. wah bestnya terliur tengok semua makanan tu haaaa

    ReplyDelete
  7. indah khabar dr rupa la nie kan. part salad tu menarik. hahaha. best la benda free2 nie :D

    ReplyDelete
  8. singgah lagi sini sambil klik nuffnang !

    ReplyDelete
  9. burger ramlee sedap lagi ker? hehe...

    ReplyDelete
  10. pehpehpeh. tetengah lapor ni, burger tu pun nampak sodap. ekeke

    ReplyDelete
  11. nampak sedap..tapi tu lah , rasanya gitu..ekeke

    ReplyDelete
  12. Memula nampak cam excited je hahah. Lgpon bila nengok memang nampak mcm waaaahhhh amazinggggg aaaaa mabeless aaaa. Hehe. Takpe at least awak dah cubaa. Nanti boleh cuba restaurant yg lain plakkk. Anyway, gudlak for ur SC activity soon :)

    ReplyDelete
  13. tapi mmg "nampak" sedap pun..hahahaha...but seriously, atleast dah try sekali okay la...takde la pelik sgt org tya nnt :)

    ReplyDelete
  14. boleh makan salad byk2 tu la rasa aummm sedapnya..hehe

    ReplyDelete
  15. wah boleh makan salad banyak-banyak. okey yg ni saya sukaaaaa sangat! nyumnyummy

    ReplyDelete