Saturday, January 3, 2015

Azam 2015

Assalamualaikum.

Hellloooo 2015!!!

Apa azam korang? Nak tau! Nak tauuu!! NAK tauuuu!!! *terkinja-kinja

Aku roughly baru buat Azam 2015.
roughly jelah. Nanti lepas exam, aku specify kan betul-betul.
Baru tulis apa yang aku nak for this year, cuma tak fikir lagi how to get those things.

Sejak habis sekolah ni, Azam tahun baru tak terasa "excited" sangat sebab kelas selalunya start bulan September. Azam "tahun baru" kira akan terAwal. Kalau tidak pun, terLewat sebab Sem baru start bulan Februari.

Kiranya, Azam Sem Baru lagi feel dari Azam tahun baru.

Dulu zaman sekolah, Azam Tahun Baru ni rasa excited sebab tahu masuknya tahun persekolahan yang baru, baju sekolah baru, beg sekolah baru, kasut sekolah baru, pen baru, pemadam baru. Kira dari atas sampai bawah semua baru. So, excitedlah berAzam baru!

Now, semua benda tu buat masa nak masuk Sem baru. Tapi lain pula list shoppingnya.
Gila kau! nak shopping baju sekolah and kasut sekolah.*hah! terkejut beruk korang.



Mestilah, beli barang-barang orang-orang besar pulak sekarang. Cehwah!Kebendalah barang orang besar tu... *merepek je aku ni sebenarnya*

Antaranya,
Dulu cari kasut sekolah, sekarang cari kasut gi kelas. Dah boleh dah usha-usha kasut lawa-lawa.
Dulu cari beg besar belakang, senang nak sumbat barang macam botol air, buku, and segala bagai.
Sekarang cari beg kecik, style handbag.
Dulu, cari tudung sekolah. Sekarang, borong shawl glitter. Eh!
Dulu, takut nak bawa Maggie pergi asrama sebab HARAM!
sekarang 3 Paket Maggie sekali hangkut. <---tu pun untuk 9bulan. Sikit sebenarnya.
Dulu selalu usha notebook comel-comel, sekarang usha Organizer. <--fyi, smpi sekarang x jumpa yg berkenan di hati. So, still stick in buku nota kecik.

So, itulah transition hidup aku.
2015 dah sampai! Umur pun Unofficially, 21 years-old.(officially on Sep 2015). Hopefully, Forever 21. KIKIKI.

Anyways,
nak share this video for u'olls.

How To Keep Up with New Year's Resolution


Hopefully, tahun 2015 ni akan menjadi tahun yang lebih bermakna untuk kita semua.

Enjoy your life!
Be Happy!


9 comments:

  1. Azam...cik akak buat azam hari2 dik

    ReplyDelete
  2. Haii nuha! kite kan suka sangat bace azam tahun baru org lainn hehe. btw, goodluck on your Azam Sem Baru ;)

    ReplyDelete
  3. dulu berbeza dgn sekarang kan. :D hahaha. selamat tahun baru. :3

    ReplyDelete
  4. semoga dapat capai azam 2015 :)

    ReplyDelete
  5. time nak masuk sekolah tu best. balik2 shopping ja, mesti try baju,tudung,kasut sekali dengan beg kat rumah. gaya macam nak pi sekolah terus. haha. excited punya pasal.rinduuu sangat zaman dulu.

    anyway, all the best for 2015. semoga segala hajat dipermudahkan. ^_^

    ReplyDelete
  6. teringat zaman sekolah dulu..first day sekolah tulisan cantik, makin lama makin cakar ayam...hehe

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru ya...sampaikan salam kepada anak uncle kat sana

    ReplyDelete
  8. suka blog ni..study and travel..very nice..nampak panorama di mesir

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete