Friday, July 5, 2013

Day 6: Antalya, Kota Salji

Gambar BAJET menghiasi permulaan entry

Assalamualaikum. Pengembaraan kami diteruskan ke Antalya. Tempat dimana kami bermain salji buat pertama kalinya. Maklumlah, dekat Egypt tak jumpa Salji walaupun musim sejuk. Ada debu jek yang banyak dekat negara Mesir tu. Jadi first time, kitorang sampai and nampak salji, Jantung dah start tachycardia dah, berdegup kencang macam nak terkeluar melalui oesophagus dan terus meloncat ke tanah.

Untuk sampai ke Antalya ni. Kitorang kena ambil shuttle bus ke tempat perlancongan ni. Nama dia tahtali. Actually, untuk naik ke tempat yang ada banyak salji ni. Kitorang naik cable car...erm, sebenarnya...sebenarnya saya isteri dia.. hahaha.. CHOII! sebenarnya kitorang naik telepheric. Dia macam cable car tapi lagi besar....dia macam gini ...

This is Telepheric

Bergambar dengan orang yang control telepheric ni.

Hampir setengah hari kitorang main salji dekat atas tu, macam budak2. Ade jugak try buat snowman tapi tak jadi. Pk senang buat snowman, rupa2nya kena ada bakat jugak. hmm..

Lepas jek puas main salji and badan dah kebas sebab sejuk. Kitorang pun menuju ke stesyen bas balik, untuk ke destinasi yang seterusnya iaitu Cappodocia. 

No comments:

Post a Comment