Saturday, May 17, 2014

Mesir diawalkan sejam

Assalamualaikum

Waktu Mesir menjadi satu jam lebih awal sejak hari Jumaat,19 May 2014.
Sekarang waktu Malaysia (4.04 A.M). Sepatutnya, Mesir (10.04P.M) tapi disebabkan sudah diawalkan sejam, sekarang waktu di sini menjadi (11.04P.M).

Alasannya, sebab "saving day-light". Aku pun tak faham sangat. Maybe, nak suruh rasa malam ni panjang sikit kot, sebab kalau tak...Time summer ni siang lagi panjang. Hmm, ikutkan jelah.

Jadi sekarang ni, aku macam bengong kepala sikit tengok jam walaupun dah tukar waktu ikut waktu "sekarang". Semua jam aku dah tukar, cuma jam laptop and satu jam tangan je,aku tak tukar sebab dua-dua tu aku ikut waktu Malaysia. Jam dinding, handphone, etc, semua dah tukar.

Tadi tengok waktu solat pun pening lalat gak. Ekekeke.

Lastly,
HAVE A NICE DAY Y'ALL.
THANKS FOR READING.
TOODLES~

4 comments:

  1. hahahaha...kesian....selamat berpinar mata tgk jam la ye :P

    ReplyDelete
  2. Mesir sekarang musim apa ya? Musim sejuk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah. Dah masuk musim panas :)

      Delete
  3. Akak yg baca pun berpinar-pinar jap nak faham konsep :)

    ReplyDelete